Beton onderhoud

Beton is een ambachtelijk geproduceerd natuurlijk kwaliteitsproduct. Voor elk blad wordt er een op maat gemaakte mal gebruikt. Deze mal wordt volgestort met een mengsel van kiezel, zand, cement en water. Na een periode van uitharden wordt het blad ontkist. Daarna word het blad gepolijst. Het storten en polijsten gebeurt zeer vakkundig en compleet handmatig . Wij raden onze klanten rekening te houden met een maattolerantie van 2-3 millimeter.

Pronck onderhoudspakket

Beton is van nature bestand tegen hitte. Een hete pan kan dan ook op het aanrechtblad gezet worden zonder directe schade aan het aanrechtblad. Toch adviseren wij u om onderzetters te gebruiken, omdat de hitte van de onderkant van de pan de beschermlaag van het beton op langere duur kan aantasten. Bovendien beschermt u het beton met een onderzetter ook tegen lelijke krassen. 

Heeft u vlekken in het beton of Terrazzo? De vlekken geven het beton of het Terrazzo een robuust en doorleefd karakter wat door veel van onze klanten wordt gewaardeerd. Indien u toch geen vlekken in uw beton of Terrazzo wenst te hebben (door dagelijks gebruik) kunt u de vlekken wegwerken door deze licht te schuren met een schuursponsje. Wij raden u aan om de plek ook te behandelen met het Pronck onderhoudsmiddel. Hierdoor verwijderd u makkelijk en snel ongewenste vlekken. 

Let op: op vlekken op uw beton of Terrazzo product geeft Pronck geen garantie!

Pronck onderhoudspakket

Pronck herstelpakket

Pronck herstelpakket

Terrazzo en beton zijn producten die nat word gestort. Het kan zijn dat het aanrechtblad bij aflevering niet volledig droog is. Hierdoor kunnen er nog donkere plekken aanwezig kunnen zijn. Deze donkere gedeelten zullen op natuurlijke wijze wegtrekken. Door het droogproces kunnen er in enkele situaties haarscheurtjes ontstaan die niet altijd te voorkomen zijn. Ook kan het wel eens voorkomen dat er spontaan enkele gaatjes of luchtbelletjes ontstaan in het aanrechtblad. Door het toevoegen van water aan het betonmengsel ontstaan deze luchtbellen. De vorming van de luchtbellen is inherent aan het product. 

Een eigenschap van beton is dat het tijdens het droogproces kan krimpen. Op (krimp)scheuren geven we geen garantie. Wel kunnen (krimp) scheuren binnen 1 jaar, na levering, gratis door ons monteurs worden gerepareerd. Let op: deze reparatie is niet onzichtbaar. Onze monteurs komen op afspraak bij u langs.  Eventuele luchtbellen in uw aanrechtblad worden door een coating voldoende gedicht. Beton is en blijft wel een natuurproduct. 

Dit houdt in dat alle soorten vloeistof door het blad opgezogen worden als u deze niet verwijderd.  Goed onderhoud is daarom belangrijk! Met het meegeleverde Pronck herstelpakket onderhoud u zelf makkelijk en snel uw aanrechtblad . Graag verwijzen wij u hiervoor naar de instructievideo.

Maandelijks onderhoud

Om optimaal gebruik te blijven maken van uw betonnen of Terrazzo aanrechtblad, adviseren wij u om gemorste vlekken zo snel mogelijk te verwijderen met een doekje. Vlekken op uw beton of Terrazzo door zure producten (zoals: azijn, citroen), basische producten (zoals: gootsteenontstopper), mousserende dranken en oliehoudende producten (zoals: slaolie of olijfolie) tasten het beton en Terrazzo aan. Vlekken van oliehoudende producten kunnen, bij langdurig contact met het aanrechtblad, donkere en doffe kringen creëren op het aanrechtblad.

Ambras-T

Wilt u de zekerheid van een goede bescherming tegen vlekken? Dan adviseren wij u Ambras-T aan. Met dit onderhoudsmiddel, voor maandelijks gebruik, beschermd u goed en langdurig uw betonnen of Terrazzo aanrechtblad tegen lelijke vlekken. 

Niet alleen onderhoud maar ook het reinigen van uw betonnen of Terrazzo aanrechtblad is belangrijk. Voor het reinigen van uw aanrechtblad adviseren wij u het Pronck onderhoudspakket.  Voor licht herstel aan uw aanrechtblad raden wij u het Pronck herstelpakket aan. Om het herstelpakket optimaal te gebruiken raden wij u de bovenstaande video aan. In de video leggen wij u stap voor stap uit hoe u het herstelpakket gebruikt. 

Heeft u een specifieke vraag over het onderhoud van uw aanrechtblad?

In 3 stappen zelf een offerte samenstellen

Scan de code
t