Materialen

Complete keukens

Onze expertise ligt natuurlijk in beton en Terrazzo.  Maar wij bieden ook de mogelijkheid om uw keuken af te werken met mooi, duurzaam en echt kwaliteitshout. Onze verkoopadviseurs helpen u graag met uw specifieke keukenwens. Dus kom gerust langs in onze showroom en bekijk ons prachtige aanbod aan stevig en prachtig hout.

Prachtig natuursteen

Echt steen en echt beton. Dat is de corebusiness en de passie van Pronck. Wij bieden u prachtige platen met natuurlijke kleurschakeringen en aderen. Ook werken wij met prachtig natuursteen in onze Terrazzo aanrechtbladen, spoelbakken en buitenkeukens. Lees hier meer over ons Terrazzo aanbod. Wist u dat ons Terrazzo en beton aanbod identiek is aan natuursteen? Graag laten wij u ons aanbod zien in onze showroom. Kom gerust langs. Onze verkoopadviseurs staan voor u klaar. Ook bieden wij u een breed kleurenpallet. Hierdoor kunt u de uitstraling kiezen die echt bij u past.   

Materialen die wij gebruiken

Binnen de keukenbranche worden er veel verschillende materialen gebruikt. De kwaliteit van de materialen verschilt dan ook van producent tot producent. De meeste aanbieders kiezen voor gemak en massaproductie. Massa is kassa. Pronck kiest voor kwaliteit boven massa. Het gemak en de massaproductie heeft een grote invloed op de kwaliteit en de levensduur van uw aanrechtbladen! Een veel gebruikt materiaal, met name in het lage segment, is HPL. 

HPL staat voor ‘High Pressure Laminte’ en bestaat uit een samengestelde laminaten of kunststofplaat. Met HPL creëert men een gelamineerde look. Hierdoor lijkt het alsof het aanrechtblad van Terrazzo of beton is. Helaas is het alleen een print. Als u een HPL aanrechtblad goed bekijkt kunt u de pixels van de print zien. Het voordeel van HPL is dat het goedkoper is dan een echt betonnen of Terrazo aanrechtblad. Het nadeel van HPL is de lagere krasbestendigheid, de waterdichtheid, de kwaliteit en de levensduur! 

Een gemiddeld HPL aanrechtblad heeft een levensduur van 10-15 jaar bij goed onderhoud. Een goed onderhouden betonnen of Terrazzo aanrechtblad gaat echter levenslang mee!

Lyrisch over composiet

Veel keukenboeren zijn lyrisch over composiet.  Pronck is dat niet. Bij uitstek worden aanrechtblad van composiet het meeste verkocht. Het voordeel van composiet is dat het zowel krasbestendig als stootvast is. Ook heeft het een hoge dichtheid. Het nadeel van composiet is dat het een verzamelnaam is. Het zegt dus weinig over de samenstelling en over het aanrechtblad zelf. In de kern bestaat het uit een combinatie van hars en mineralen. Een veel gebruikte composiet is ‘Solid Surface’  en wordt aangeboden in mooie betonnen en Terrazzo printen. Composiet is en blijft dus een kunststof. Toch zijn er talloze alternatieven. 

Wilt u een betonnen of Terrazo aanrechtblad van echt vakmanschap? 

Neem dan gerust contact met ons op.

Gespecialiseerd
in beton en terrazzo

Duurzaam keramiek

In Nederland worden er een paar hoofdmoten aanrechtbladen verkocht. Waarvan keramiek er zeker één is. Als wij eerlijk zijn vinden wij dit een prachtig! Keramiek is duurzaam, sterk, zeer hitte bestendig en heeft ook andere uitstekende eigenschappen. Wel is er tussen keramiek en beton een groot verschil in uitstraling. Dit is vaak doorslaggevend in de keuze van onze klanten. Omdat wij dol zijn op keramiek bieden wij u ook onze eigen ‘betegelde spoelbakken’ aan. Wij produceren deze zelf. Deze spoelbakken beplakken wij met keramische tegels en storten wij in het beton of Terrazzo.

Heeft u een vraag over onze producten?

In 3 stappen zelf een offerte samenstellen

Scan de code
t